dinsdag 24 juni 2008

Een Blog

Waarom in godsnaam een blog? Was Jasper er niet van overtuigd dat er te veel mensen informatie/activiteiten aanboden, en er te weinig ontvangers waren? Iedereen is altijd en overal druk, druk, druk met eigen dingen, weinig tijd is er voor anderen. Nu ben ik dat nog steeds van mening, maar toen ik gisteren in "A Prayer for Owen Meany" (John Irving) las, werd het mij duidelijk dat een bijzonder persoon het aan de samenleving verplicht is om zijn gedachten op schrift te stellen. Waar Owen Meany, zonder twijfel een bijzonder figuur, dat doet met een dagboek, doe ik dat met een Blog. Een dagboek is in principe geheim, en op die manier ook een vrij nutteloos communicatiemiddel. Pas als de schrijver ervan sterft zal het dagboek van waarde worden. Aangezien ik niet van plan ben vroeg om het leven te komen heb ik dus maar voor een "open dagboek" gekozen, ook wel Blog genoemd.

Mijzelf vergelijken met een fictioneel karakter is misschien wat vreemd. Owen Meany is duidelijk een veel uitzonderlijker persoon dan ik ben, maar ik ben dan weer echt en geen fictie. Mochten mensen dit blog regelmatig gaan lezen, dan zou het zomaar kunnen dat er ook echt mensen zijn die mij ook echt kennen zoals ik ben, en niet zoals ik lijk. De eisen die sociale etiquette aan iemand stellen nemen veelal de bijzonderheden van mensen weg. In mijn geval is dat een hele hoop, omdat ik, zonder arrogantie, wel kan stellen een bijzonder persoon onder de bijzondere gevallen te zijn.

O ja, voor wie het nog niet wist, de propedeuse Geschiedenis is binnen. De magere cijfers voor de tentamens zijn helaas een product van overmoed, maar de 8.5 voor mijn werkstuk maakt dan weer veel goed.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk idee, Jasper. gefeliciteerd met je propedeuse.
ik ben blij dat je de juiste keuze gemaakt hebt.
Ben benieuwd naar de heroïsche avonturen. Zo'n titel belooft wel wat.
groetjes,
Mama

Anoniem zei

feciliflap jasp
Michiel

Anoniem zei

Hey Jasperge, gefeliciteerd met je propedeuse! Ben benieuwd naar je volgende verhaal :)
merijn